ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ז סיון תשע"ד

מירי זורגר No Comments on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ז סיון תשע"ד
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מדי שבוע אנו מעלים את המתכונים שהגישה מירי זורגר בתוכנית ניחוחות שבת עם מירי זורגר ויעל איבר.

והשבוע מתכונים לחציל בטפורה ברוטב אלף האיים וצ'ילי, קבבוני אנטיאס, סלט לפת וגזר בתחמיץ, כריות בצק בציפוי סוכר ואגוזים וכיסני חצילים וגבינות.

בתיאבון.

חציל בטמפורה ברוטב אלף האיים צילי

מצרכים

1 חציל בינוני חתוך לקוביות של 3 על 3 X"מ

1/2 כפית מלח

לטמפורה

250 ק"ג קמח

5 גר' – 1/2 שקית  אבקת אפיה

2 ביצים מס 2

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 שום כתוש

4 כפות שומשום בצבעים

כחצי כוס סודה

להגשה

1/2 כוס רוטב צילי וניגרט

1 גמבה קצוצה לרצועות

2 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס בוטנים מטוגנים

אופן ההכנה

השרי את החציל בחצי כפית מלח לשעה

ספגי את הנוזלים

טבלי בטמפורה וטגני בשמן עמוק עד להשחמה

הכיני כך את כל החצילים

אופן ההכנת הטמפורה

לערבב את המצרכים אך לא יותר מדי

לשים בקרור לחצי שעה לפני העבודה

להגשה

סדרח את החצילים שפכי מהרוטב פזרי גמבה ובוטנים קשטי בבצל ירוק קצוץ.

קבבוני אמנון

מצרכים

500 גר' פילה אמנון טחון ללא עור ועצמות

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

4 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לסלטון

1 חב עלי מקרו בזיליקום

25 עגבניות שרי חצויות

6 צנוניות פרוסות דק  עם הקליפה

4 בצל ירוק קצוץ לאלכסונים כולל החלק הירוק

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

מעט שמן זית

שומשום שחור- לקישוט המנה

טחינה ירוקה

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים

2 שיני שום כתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מיץ מחצי לימון

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את מצרכי הקבבונים מערבבים במקסר עם וו הקיי כ 5 ד'

מניחים למנוחה כשעה

במכשיר של קציצות פלאפל יוצרים קציצות קטנות

מחממים מעט שמן במחבת פסים ומטגנים את הקבבונים משני הצדדים

הכנת הסלט

מערבבים בקערה את כל המצרכים ומניחים בצד

הכנת הטחינה

במעבד מזון מעבדים לקרם חלק את כל המצרכים

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

בצלחת עגולה או מאורכת מסדרים תלוליות של הסלט מזלפים מעט טחינה ומסדרים מעל כל תלולית 3 קבבונים

מפזרים שומשום שחור ומגישים.

לפת וגזר בתחמיץ

מצרכים

3 יח  לפת סגול  בגודל קטן

2 גזרים קלופים

צרור עירית קצוצה דק

לתחמיץ

מיץ מ 3 לימונים

4 כפות שמן

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

במגרדת גלינים מגרדים גזר ולפת מוסיפים את מצרכי התמיץ ומערבבים

מפזרים עירית ומשהים ל3 שעות

מגישים קר.

כריות בצק בציפוי סוכר ואגוזים

מצרכים

1ק"ג קמח שמרים מאוסם

150 גר' סוכר

1 כפית מלח

4 ביצים

1 כפית ת וניל

400 גר' חמאה רכה

2 כוסות חלב פושר

לציפוי

200 גר' אגוזי לוז טחונים

200 גר' סוכר

200 גר' חמאה מומסת

2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל והניחי להתפחה עד להכפלת הנפח

ערבבי את האגוזים עם הסוכר והוניל

צרי מהבצק כדורים של כ 30 גר' טבלי בחמאה המומסת ולאחר מכן בתערובת האגוזים והניחי ברינג בקוטר 20 ס"מ מרופד בניר אפיה

המשיכי כך עם כל הבצק

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי עד להשחמה כ 40 ד'

הגישי חם עם רוטב שוקולד.

כיסני חצילים וגבינות

מצרכים לבצק

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

2 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

1/3 כוס מים

1 ביצה שלמה

למלית

2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

2 שיני שום

1 גמבה קצוצה

1 חציל קצוץ לקוביות

 מעט מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

100 גר' גבינה בולגרית מפוררת

100 גר' גבינה צהובה מפוררת

להברשה

ביצה

לציפוי

תערובת של שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה

מכינים בצק

את כל המצרכים מלבד הביצה והמים יש לשים במעבד מזון ולעבד למסת פירורים להוסיף ביצה ומים ולעבד רק עד שניהיה בצק

לעטוף בנילון נצמד ולהניח למנוחה במקרר

הכנת המלית

במחבת מטגנים בצל עד לשקיפות מוסיפים שום ואת החצילים ומטגנים עד להשחמה של החציל

מתבלים קלות מוסיפים את הגבינות ומניחים לצנון לטמפרטורת החדר

מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים לעלה בעובי 0ץ5 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ

מניחים כף מלית ומברישים במים וסוגרים לחצי עגול

מברישים בביצה ומקשטים בשומשום

מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים כחצי שעה או עד להשחמה.



0 תגובות